Rólam

saroltaportreFontosnak tartom, hogy a tanulás örömteli élmény legyen, amikor az ember érzi, hogy van értelme, halad előre és gazdagodik általa. Vallom, hogy az az igazi tanulás, aminek motorja a belső érdeklődés és a jellem formálása fontosabb, mint az ismeretátadás.

Tanári pályám nagy részében középiskolában dolgoztam nyelvtanárként. Mivel többet foglalkoztam reformpedagógiai módszerekkel, próbáltam kísérletezni, változatosságot és élményszerűséget vinni a mindennapokba. Felső tagozaton tanítottam tanulásmódszertant ill. tanulásmódszertani tréninget, előadásokat tartottam.

Németül és oroszul beszélek felsőfokon, angolul és lengyelül folyékonyan, néhány más nyelven túlélő szinten pötyögök. Nemrég kezdtem a sétálás közbeni nyelvtanítást (magántanítványoknak), ami már régi vágyam volt. Szeretem a kihívásokat és a változatosságot. Felnőttként is igyekszem fejlődni, új dolgokat kipróbálni.

A szüleimtől azt az útravalót kaptam, hogy ha valamit teszünk, azt odaadással, szorgalmasan, kitartóan és következetesen végezzük. A Bibliából is abban nyertem megerősítést, hogy ha valamilyen feladatunk vagy kötelességünk van, azt a legjobb tudásunk szerint tegyük. Ez a lendület vitt és visz mind a tanulásban, mind a munkában.

Ezt a weboldalt azért indítottam, hogy megosszam a tanulással kapcsolatos ismereteimet , tapasztalataimat és összegezzem a legjobb módszereket.

Földiné Szőke Sarolta
nyelvszakos és tanulásmódszertan tanár

Veresegyházon vállalok 
NÉMET nyelvből érettségire és nyelvvizsgára felkészítést, korrepetálást,
OROSZ nyelvből érdekes, fiatalos magánórákat,érettségire és nyelvvizsgára felkészítést,
LENGYEL nyelvoktatást kezdőknek.
TANULÁSMÓDSZERTAN foglalkozásokat felső tagozatosoknak és középiskolásoknak.
 Tel: 20/359 06 83